Project Ontwikkeling Klompenpad Westervoort

SLG en de gemeente Westervoort willen samen met bewoners en partijen uit de streek Klompenpaden realiseren die het landschap en de cultuurhistorie van het gebied beleefbaar maken. Op 29 november 2023 zijn we gestart met een nieuw Klompenpad in Westervoort. 

Startavond Klompenpad Westervoort

Loop je ook graag een blokje om in je eigen omgeving? Wil je meedenken over het ontwikkelen van een nieuw Klompenpad in de omgeving van Westervoort? Kom dan naar de startavond op woensdag 29 november. SLG en de gemeente Westervoort willen samen met bewoners en partijen in het gebied een wandelroute maken die het landschap en de cultuurhistorie van het gebied beleefbaar maken. De avond begint om 19.30 uur in Zalencentrum Wieleman in Westervoort. Aanmelden is niet nodig, je bent van harte welkom!

Klompenpad

Cultuurhistorie en landschap

Op de startavond op 29 november wordt het project toegelicht door SLG. Je krijgt de kans om mee te denken met jouw kennis over oude wandelpaden, cultuurhistorisch interessante objecten en je kunt je ideeën voor de route aan dragen. Alle input van de avond zal verzameld worden op een centrale kaart. Het Klompenpad krijgt een naam die verwijst naar een element in het landschap waar doorheen wordt gewandeld, zoals een historische boerderij, veldnaam of buurtschap. Een werkgroep (waarvoor je je op deze avond kunt aanmelden) bestaande uit bewoners, ondernemers en betrokken partijen, gaat vervolgens aan de slag met de realisatie van het Klompenpad.

De wens om een Klompenpad te maken in het buitengebied van Westervoort komt voort uit het project Water voor Westervoort uit 2018. Het nieuwe Klompenpad is weer een schakel in het steeds verder uitbreidende Klompenpadennetwerk in de Liemers. Via overstappunten zijn de Klompenpaden met elkaar te combineren.

Het nieuwe Klompenpad in Westervoort wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Westervoort en de provincie Gelderland.

Bewegwijzering

Netwerk van Klompenpaden

Het nieuwe Klompenpad in Westervoort maakt deel uit van een Klompenpadennetwerk in de Liemers. Op de website van de Klompenpaden kun je meer informatie vinden over de al bestaande paden.

Startavond Klompenpad 29 november

Hou je van wandelen? Heb je leuke informatie voor een nieuw Klompenpad in Westervoort? Kom dan op 29 november om 19.30 uur naar de startavond in Zalencentrum Wieleman, Dorpstraat 11 in Westervoort. Aanmelden is niet nodig, je bent van harte welkom!