Project Klompenpaden in Park Lingezegen

Maandag 15 mei was de feestelijke opening van het Klompenpad t Percksepad in Park Lingezegen. Sven van Rijswijk, directeur van Park Lingezegen en Erwin Reinhard van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) hielden een welkomstwoord. Daarna vond de onthulling van het startpaneel plaats door de vrijwilligers samen met wethouder Wijnte Hol van gemeente Overbetuwe en wethouder Marco van der Wel van gemeente Arnhem. Daarna volgde een korte wandeling over een deel van het Klompenpad met een afsluitende toost. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Kasteel

t Percksepad is een wandelroute van twaalf kilometer lang over landbouwgronden, door voedselbossen, boomgaarden, langs rietmoeras en plassen in het mooie Park Lingezegen. Het Klompenpad is vernoemd naar kasteel De Parck ofwel De Pèrck, die hier tot begin 19e eeuw stond. De wandeling voert onder meer door de Notenlaan, de oude oprijlaan van het kasteel. Het nieuwe Klompenpad start bij Landerij De Park, De Park 12 in Elst. Ook is er een opstappunt bij restaurant De Klomp. Je kunt de route verkorten naar zes en zeven kilometer.

Routenavigatie en informatie over landschap en cultuurhistorie is ook beschikbaar via de Klompenpaden app. Kijk voor meer informatie en een downloadbare folder op klompenpaden​.nl of onze Facebookpagina.

klompenpaden
Beeld: David van Haren

Vrijwilligers en financiers

Onder begeleiding van SLG hebben enthousiaste vrijwilligers de routein circa 1,5 jaar ontwikkeld. De werkgroepleden hebben veel werk verzet: de route bedenken, verzamelen van teksten en foto’s, het plaatsen van alle paaltjes en bordjes, contacten met horeca en verkooppunten van de folder. Zij gaan het pad ook regelmatig nalopen en controleren.
Met medewerking van grondeigenaren, Waterschap Rivierenland, Staatsbosbeheer en andere partijen uit de streek is het nieuwe Klompenpad tot stand gekomen. Het Klompenpad is gefinancierd door Provincie Gelderland, Park Lingezegen en de Nationale Postcode Loterij.

Tweede Klompenpad in Park Lingezegen

Park Lingezegen is een groot landschapspark tussen Arnhem en Nijmegenmet veel ruimte voor mensen, natuur, cultuur en water. t Perckepad is het 147ste Klompenpad en het tweede Klompenpad (naast het Zeegsepad) in Park Lingezegen, gelegen in het noordelijke deel. In het midden en het zuiden van het park worden nog twee Klompenpaden ontwikkeld.