Project Klompenpaden in Park Lingezegen

In Park Lingezegen ontwikkelen we drie Klompenpaden naast het bestaande Klompenpad Zeegsepad in Ressen. In 2023 hebben we t Percksepad en het Breedlersepad geopend. Het derde Klompenpad, een uitbreiding van het Zeegsepad, is in ontwikkeling. Met deze uitbreiding van enkele kilometers moet het ook vanuit Nijmegen eenvoudiger worden de Klompenpaden in Park Lingezegen te gaan lopen.

Derde Klompenpad in Park Lingezegen

Park Lingezegen is een groot landschapspark tussen Arnhem en Nijmegen met veel ruimte voor mensen, natuur, cultuur en water. In november 2023 werd het Breedlersepad geopend, gelegen in het midden van het park. Het Breedlersepad is verbonden met de Klompenpaden het Zeegsepad en het in mei 2023 geopende t Percksepad.

Klompenpaden

Brochure en app

Het Breedlersepad is een rondwandeling van twaalf kilometer over historische paden, door weilanden met oude heggen en hagen en langs kersenboomgaarden. De brochure met een beschrijving van de route en bezienswaardigheden is onder andere verkrijgbaar bij het startpunt De Bredelaar, restaurant De Klomp, Bruna, Streekwinkel De Lingegaerdt, boerderijwinkel de Fruitben in Elst en bij de VVV’s in de regio. 

t Percksepad is een rondwandeling van twaalf kilometer over landbouwgronden, door voedselbossen, boomgaarden, langs rietmoeras en plassen in het mooie Park Lingezegen. Het Klompenpad is vernoemd naar kasteel De Parck ofwel De Pèrck, die hier tot begin 19e eeuw stond. De wandeling voert onder meer door de Notenlaan, de oude oprijlaan van het kasteel. Het Klompenpad start bij Landerij De Park, De Park 12 in Elst. Ook is er een opstappunt bij restaurant De Klomp. Je kunt de route verkorten naar zes en zeven kilometer.

Wandelaars van Klompenpaden zijn te gast op het opengestelde terrein van grondeigenaren, daarom geldt de regel dat honden op sommige delen verboden zijn in verband met verstoring van vee en wild. Waar de route gebruikmaakt van bestaande paden gelden uiteraard de heersende regels.

Routenavigatie en informatie over landschap en cultuurhistorie is ook beschikbaar via de Klompenpaden app. Kijk voor meer informatie en een downloadbare folder op klompenpaden​.nl. Volg de Klompenpaden ook op Facebook en Instagram!Netwerk van Klompenpaden

De drie routes in Park Lingezegen zijn met elkaar te combineren, zo ontstaat een mooi netwerk van Klompenpaden.