Project Ontwikkeling Klompenpaden in West Betuwe

De Klompenpaden zijn populair. Er komen er steeds meer. Ook in Neerijnen en Est zetten inwoners zich in voor dit soort wandelpaden. Een kerngroep wil in die dorpen twee paden maken. Ook in Est-Opijnen zijn inwoners actief met het ontwikkelen van een Klompenpad in en rond hun dorpen.

In de gemeente West Betuwe ontwikkelen we op de volgende locaties een Klompenpad:

  • in het buitengebied van Rumpt
  • in het buitengebied van Heukelum en Asperen
  • in het buitengebied van Deil. 
  • Het Dikke Torenpad in het buitengebied van Varik-Heesselt is 15 april 2023 geopend.
  • Het Ynenpad in het buitengebied van Neerijnen-Opijnen kreeg een stille opening op 1 april 2023.

In het buitengebied van Est-Ophemert is een ommetje ontwikkeld: Hemertse 8.

Bewoners welkom op startavond nieuw Klompenpad Deil 12 juni 2023

Loop je ook graag een blokje om in je eigen omgeving? Wil je meedenken over het ontwikkelen van een nieuw Klompenpad in de omgeving van Deil? Kom dan naar de startavond op maandag 12 juni. SLG en de gemeente West Betuwe willen samen met bewoners en partijen in het gebied een wandelroute maken die het landschap en de cultuurhistorie van het gebied beleefbaar maakt. De avond begint om 19.30 uur in dorpshuis Duifhuis in Deil. 

Klompenpad

Levend Landschap

De wens voor een Klompenpad is afkomstig uit de dorpen zelf. In het dorpsproces Levend Landschap hebben betrokken bewoners dat aangeven en ook nog meer ideeën voor een beleefbaar en aantrekkelijk landschap.

Netwerk van Klompenpaden

In de gemeente West Betuwe zijn al zes Klompenpaden. Met de nieuwe wandelroutes ontstaat een aantrekkelijk netwerk van Klompenpaden in de gemeente.