Project Kootwijkerbroek in het Groen

Een erf dat goed aansluit op het landschap levert een belangrijke bijdrage aan de biodiversiteit. Het zorgt ervoor dat dieren zich in een gebied kunnen verplaatsen. Ook zorgt veel groen voor voedsel en beschutting. Daarnaast draagt het bij aan de identiteit van een streek. Zo zijn bepaalde soorten planten kenmerkend voor de Veluwe.

Speciaal beplantingsproject

Om een goede aansluiting tussen erf en landschap te realiseren is er een speciaal beplantingsproject voor inwoners van het buitengebied van Kootwijkerbroek. Zij krijgen subsidie, advies en ondersteuning om op hun erf inheemse beplanting te plaatsen. Het gaat onder andere om knotwilgen, elzenrijen, struweelhagen en/​of hoogstambomen. De gemeente Barneveld en provincie Gelderland maken het project financieel mogelijk. De gemeente Barneveld heeft elk jaar een beplantingsimpuls in een andere dorpskern. Eerder waren Garderen, Terschuur en Zwartebroek aan de beurt, dit jaar ligt de nadruk op de bewoners en gebruikers van het buitengebied van Kootwijkerbroek. Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

Meer informatie bij projectleider Robbin Buitink.

Informatieavond

Woon je in het buitengebied van Kootwijkerbroek? En heb je een erf of ander perceel in het buitengebied? Dan bezit je een waardevol stukje natuur. Maak je perceel nog mooier en draag bij aan een aantrekkelijke omgeving en meer biodiversiteit. Doe mee met het speciale beplantingsproject Kootwijkerbroek in het Groen! 

Op dinsdag 21 juni 2022 organiseren SLG en de gemeente Barneveld en Plaatselijk Belang Kootwijkerbroek hierover een informatieavond. De bijeenkomst vindt plaats bij Kulturhus De Essenburcht in Kootwijkerbroek en begint om 19.30. Inloop met koffie en thee is om 19.15 uur. 

Van aanvraag tot aanplanten

Een adviseur van SLG kijkt samen met jou naar de mogelijkheden van landschapselementen op je terrein. De adviseur kan je bezoeken om deze mogelijkheden te bekijken. Op basis van deze informatie ontvang je kosteloos een beplantingsplan. Daarin staan een schets van de inrichting, een lijst met mogelijke planten en een berekening van de financiële bijdrage.

Na akkoord wordt de beplanting besteld. In het najaar van 2022 wordt het uitgedeeld.