Project afgerond Levend Landschap Loo

Loo heeft een aantrekkelijk buitengebied. Om de waarden in het buitengebied verder te versterken en beter beleefbaar te maken voor bewoners start Dorpsraad Loo in samenwerking met SLG het project Levend Landschap.

Levend Landschap is een interactief proces, waarin bewoners hun wensen en ideeën voor het landschap naar voren kunnen brengen. Dorpsraad Loo: SLG heeft ons geholpen met het realiseren van twee Klompenpaden in en rond de dorpen Loo en Groessen. Deze paden maken het mogelijk om op plekken in ons dorp te komen waar we nog nooit zijn geweest. Graag willen we hier een vervolg aan geven om onze inwoners nog meer te laten genieten van de mooie plekjes en om te bekijken of we Loo nog meer kunnen verfraaien of historische gebeurtenissen kunnen vastleggen.”

Ideeën verzamelen

Tijdens een informatieavond willen wij ideeën verzamelen om het typische landschapsbeeld en de cultuurhistorie rond Loo een impuls te geven. Belangrijkste thema’s zijn landschap, ecologie, cultuurhistorie, educatie/​jeugd en toegankelijkheid. Dorpsraad Loo heeft al enkele ideeën: Zo zijn we bezig om samen met Groessen het voormalige zwembad met zijn mooie natuur weer op te pimpen, Het zou mooi zijn om een senioren-ommetje te verwezenlijken compleet met bankjes. Ook zouden we een tafel en bankjes kunnen plaatsen in het park op Schuttersveld, met beukenhaag.” Andere ideeën zijn het bouwen van een ooievaarsnest, verfraaien van de dorpsentree, vervangen van het toegangshek door een mooi houten hekwerk. Dorpsraad Loo is ook benieuwd naar uw informatie en wensen over het landschap rond Loo. Misschien heeft u zelfs al een concreet idee om uit te laten voeren? We horen het graag!Samen maken we het landschap rond Loo nog mooier!

"We willen onze inwon­ers nog meer lat­en geni­eten van mooie plek­jes en bek­ijken of we Loo nog meer kun­nen ver­fraaien."

Fallback Portret
Dorpsraad Loo
Levend Landschap Loo

Dit Levend Landschap proces is gestart in het voorjaar van 2017.

Levend Landschap Loo wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Duiven en de Provincie Gelderland.