Project Ideeënavond Levend Landschap Lunteren op 15 mei

Afgelopen jaren hebben inwoners van Lunteren mooie projecten uitgevoerd om hun eigen landschap aantrekkelijker te maken. Te denken valt aan de aanplant van bomen en struiken, onderzoek naar historische boerderijnamen en het oprichten van een zwerfafvalbrigade. De Commissie Buitengebied van de dorpsraad Lunteren wil graag opnieuw bewoners mobiliseren om nieuwe wensen en ideeën te verzamelen en uit te voeren.

Hiervoor organiseert zij op woensdagavond 15 mei een inspirerende avond in het Westhoffhuis in Lunteren. Op deze avond kunt u ook genieten van het verhaal over de boeiende ontstaansgeschiedenis van het Lunterens landschap. Aanvang 20.00 uur, inloop om 19.45 uur. Het einde is om 21.30 uur.

Aanplanting Website 049 Marcel de Bont Fotografie

Bent u benieuwd naar projecten die eerder zijn uitgevoerd, heeft u nieuwe ideeën om het landschap van Lunteren aantrekkelijker te maken en wilt u hier ook graag aan bijdragen? Kom dan naar het Westhoffhuis aan de Dorpsstraat 28 in Lunteren. Iedereen uit Lunteren en omgeving is van harte welkom!

Programma

  • Start: 20.00 uur
  • Welkom door Cie Buitengebied en toelichting meerwaarde Levend Landschap voor Lunteren
  • Verhaal over Lunterens landschap
  • Korte toelichting Levend Landschap
  • Korte terugblik en voorbeeld(en) ter inspiratie
  • Pauze
  • Ideeën uitwisselen en opschrijven door aanwezigen
  • Plenaire terugkoppeling
  • Afsluiting: ca 21.3021.45 uur

Levend Landschap Lunteren

In 2017 is Levend Landschap Lunteren gestart met een enthousiaste groep inwoners. Sindsdien zijn diverse projecten opgepakt en uitgevoerd door inwoners zelf. De laatste projecten zijn rond 2020 afgerond.
Op dit moment wordt gezocht naar nieuwe ideeën en inwoners die hier de schouders onder willen zetten. Doet u mee?

Levend Landschap Luntern

Ideeënmiddag en fietsexcursie 20 april

Helaas was de fietsexcursie en ideeënmiddag op 20 april geen groot succes door het slechte weer. 

Historische kaart Lunteren

Levend Landschap Lunteren

In 2017 is de gemeente Ede samen met Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) gestart met Levend Landschap Lunteren om die waarden in het buitengebied verder te versterken en beter beleefbaar te maken voor bewoners. Sindsdien zijn diverse projecten opgepakt en uitgevoerd door inwoners zelf. Vanwege dit succes start op 20 april een tweede ronde onder begeleiding van SLG. Doe je mee?

Levend Landschap Lunteren wordt mogelijk gemaakt dankzij de gemeente Ede en de provincie Gelderland.

Meer weten?

Meer weten over het landschap in Ede?