Project afgerond Levend Landschap Maurik

Bloemrijke bermen aanleggen, zwerfafval met vrijwilligers aanpakken, een wandelroute, een herdenkingsmonument, erfbeplanting en een vogelhut. Dat zijn enkele bewonersideeën voor een mooier landschap rondom Maurik. Dat zijn mooie ideeën die bewoners hebben aangegeven voor een mooier landschappelijk Maurik.

Maurik is een prachtig dorp met een mooi buitengebied. Om de waarden in het buitengebied verder te versterken en beter beleefbaar te maken voor bewoners is Vereniging Dorpsbelang Maurik in 2018 in samenwerking met SLG het project Levend Landschap gestart. Levend Landschap Maurik wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Buren en Provincie Gelderland. Dit project is afgerond.

Inzaaien Essenbos LL Maurik SLG Inzaaien berm Essenbos

Inspiratie over biodiversiteit

Inwoners uit Maurik willen graag zelf iets doen voor meer biodiversiteit. Deze wensen zijn naar voren gebracht tijdens bewonersavonden van Levend Landschap Maurik. Daarom organiseerde we een inspiratieavond over biodiversiteit op 21 juli 2020 in de tuin van Axel Messing in Maurik. Deelnemers zagen op deze prachtige locatie in Maurik inspirerende voorbeelden hoe ze hun erf en tuin aantrekkelijker kunnen inrichten voor meer dieren. In het najaar was er een tweede inspiratiedag over biodiversiteit een voormalige steenfabrieksterrein in Maurik.