Project Maaien met de zeis

De zeis is onmisbaar bij kleinschalig natuurbeheer. Of het nou als vrijwilliger in het landschap is of in je eigen tuin. Je maait makkelijk om mooie bloemen heen, dieren in het hoge gras kunnen veilig wegkomen en dat alles onder het genot van fluitende vogeltjes en vers gemaaid gras, want een zeis maakt geen herrie en het stinkt niet. Heerlijk toch?

Om de kunst van het zeisen goed onder de knie te krijgen, bieden we cursussen aan, zodat jij goed voorbereid aan de slag kan gaan. Je leert naast het maaien ook het scherp houden van de zeis, het zogenaamde haren’ en we zorgen dat jouw zeis precies is afgesteld op jouw lichaam. 

Cursus maaien met de zeis bron David van Haren 5

Landelijke maaidag

Op 17 juni vindt op Schokland (Flevoland) de Landelijke Maaidag plaats. Iedereen die plezier beleeft in het maaien met de zeis nodigen we uit om op deze gezellige dag de kunst nog eens extra te oefenen en om de kneepjes van het vak onderling uit te wisselen.

De deelnemers komen uit het hele land. Degenen die goed met de zeis kunnen omgaan hebben vaak in hun jeugd geleerd hoe ze met de zeis moeten maaien en zijn dit nog steeds niet verleerd. Gelukkig komen er de laatste jaren weer nieuwe maaiers van alle leeftijden bij. 

Ivm koffie en thee het verzoek om je aan te melden voor de Landelijke Maaidag. We horen dan ook graag of je een eigen zeis mee neemt of een zeis wilt lenen. De mobiele smid is aanwezig om jouw zeis op orde te maken. Ontmoet gelijkgestemden en leer van elkaar!

Kom naar de landelijke maaidag!

Meer informatie over de precieze locatie en tijden volgen na aanmelding.

Meld je aan

NK maaien met de zeis

Op 26 augustus vinden in Elspeet de Nederlandse Kampioenschappen maaien met de zeis plaats. Onder veel belangstelling van het publiek strijden verschillende teams om de eer én de gouden strekel tijdens het NK. Meer informatie volgt.

Landschapsbeheer Flevoland, Landschap Overijssel en SLG organiseren jaarlijks de landelijke maaidag en het NK maaien met de zeis.

Cursus maaien met de zeis bron David van Haren 7