Project Maaien met de zeis

De zeis is onmisbaar bij kleinschalig natuurbeheer. Of het nou als vrijwilliger in het landschap is of in je eigen tuin. Je maait makkelijk om mooie bloemen heen, dieren in het hoge gras kunnen veilig wegkomen en dat alles onder het genot van fluitende vogeltjes en vers gemaaid gras, want een zeis maakt geen herrie en het stinkt niet. Heerlijk toch?

Om de kunst van het zeisen goed onder de knie te krijgen, bieden we cursussen aan, zodat jij goed voorbereid aan de slag kan gaan. Je leert naast het maaien ook het scherp houden van de zeis, het zogenaamde haren’ en we zorgen dat jouw zeis precies is afgesteld op jouw lichaam. 

Cursus maaien met de zeis bron David van Haren 5

Landelijke maaidag

Op 17 juni vond de Landelijke Maaidag plaats in Flevoland. Deelnemers uit het hele land kwamen bijeen op het prachtige Schokland. Onderlinge uitwisseling van tips en tricks en een hele dag oefenen met andere zeisfans, dat waren de ingrediënten van deze geslaagde dag.

NK maaien met de zeis

Op 26 augustus vinden in Elspeet de Nederlandse Kampioenschappen maaien met de zeis plaats. Onder veel belangstelling van het publiek strijden verschillende teams om de eer én de gouden strekel tijdens het NK. Meer informatie volgt.

Landschapsbeheer Flevoland, Landschap Overijssel en SLG organiseren jaarlijks de landelijke maaidag en het NK maaien met de zeis.

Cursus maaien met de zeis bron David van Haren 7