Project Maaien met de zeis

De zeis is onmisbaar bij kleinschalig natuurbeheer. Of het nou als vrijwilliger in het landschap is of in je eigen tuin. Je maait makkelijk om mooie bloemen heen, dieren in het hoge gras kunnen veilig wegkomen en dat alles onder het genot van fluitende vogeltjes en vers gemaaid gras, want een zeis maakt geen herrie en het stinkt niet. Heerlijk toch?

Om de kunst van het zeisen goed onder de knie te krijgen, bieden we cursussen aan, zodat jij goed voorbereid aan de slag kan gaan. Je leert naast het maaien ook het scherp houden van de zeis, het zogenaamde haren’ en we zorgen dat jouw zeis precies is afgesteld op jouw lichaam. 

Cursus maaien met de zeis bron David van Haren 5

Landelijke maaidag

Op zaterdag 15 juni vindt de landelijke maaidag plaats in Flevoland. Deelnemers uit het hele land komen dan bijeen op het prachtige Schokland. Onderlinge uitwisseling van tips en tricks en een hele dag oefenen met andere zeisfans, dat zijn de ingrediënten van deze dag.

NK Maaien met de zeis

Op zaterdag 31 augustus vinden in Elspeet de Nederlandse Kampioenschappen Maaien met de zeis plaats. Onder veel belangstelling van het publiek strijden verschillende teams om de eer én de gouden strekel tijdens het NK. Een leuke dag om aan mee te doen, maar zeker ook een leuke dag om te komen kijken! Meer informatie over de precieze locatie en tijden volgen na aanmelding.

Landschapsbeheer Flevoland, Landschap Overijssel en SLG organiseren jaarlijks de landelijke maaidag en het NK Maaien met de zeis.

Deelname NK Maaien met de zeis

Ga jij dit jaar de strijd aan voor de titel Nederlands Kampioen Maaien met de zeis? Meld je dan snel aan (alleen of als team)!

Doe mee!
Cursus maaien met de zeis bron David van Haren 7