Project Maasdriel in het Groen

Woon je in het buitengebied van Maasdriel? En heb je een erf? Dan bezit je een waardevol stukje natuur. Maak je perceel nog mooier en draag bij aan een aantrekkelijke omgeving en meer biodiversiteit. Doe mee met het speciale beplantingsproject Dorpen in het Groen van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG). Je krijgt subsidie, advies en ondersteuning om op jouw terrein inheemse beplanting te plaatsen. Het gaat onder andere om heggen, knotwilgen, elzenrijen en boomgaarden. Het project Maasdriel in het Groen wordt ondersteund door de gemeente Maasdriel en de provincie Gelderland. Dit project is afgerond, aanmelden is niet meer mogelijk. 

De uitdeeldag van de beplanting vindt plaats op zaterdag 27 januari 2024 bij de gemeentewerf Maasdriel aan de Maasdijk 19 in Hedel. Wethouder Toine Nettenbreijers is hierbij ook aanwezig en deelt de eerste boom uit. Vijftien deelnemers ontvangen op de uitdeeldag hun beplanting. Zij gaan 4000 stuks struiken en bomen zoals meidoorn, veldesdoorn, sleedoorn en wilde liguster, 25 laanbomen (winterlinde, beuk en walnoot) en 67 hoogstamfruitbomen planten op hun eigen terrein.

PEE9693 appelbloesem Bron: Peter Eekelder

Advies

Geïnteresseerde grondeigenaren kunnen een vrijblijvend en kosteloos gesprek en beplantingsplan krijgen van een adviseur van SLG. Deze vertelt wat er mogelijk is om de biodiversiteit en het landschap op het terrein te versterken. In overleg met de grondeigenaar wordt een beplantingsplan opgesteld dat past binnen het landschapstype waarin men woont.