Project Natuurwerkdag Junior

Buiten zijn is goed voor de ontwikkeling van kinderen! Dat blijkt onder andere uit diverse onderzoeken van het instituut voor natuureducatie. De natuur nodigt kinderen uit tot bewegen en stimuleert gevarieerd en creatief speelgedrag.

Om zoveel mogelijk kinderen de kans te geven om te ervaren hoe heerlijk het is om bezig te zijn in de natuur, organiseren we dit jaar weer de Natuurwerkdag Junior. De hele maand november bieden we scholen de kans om mee te doen.

Tijdens de Natuurwerkdag Junior:

  • Krijgen leerlingen een buitenlesdag en ervaren zo hoe het is om samen buiten bezig te zijn in de natuur.
  • Doen schoolklassen mee aan de grootste vrijwilligersactie in het groen en leveren ze een bijdrage aan het onderhoud van natuurterreinen en kwaliteit van eigen leefomgeving.
  • Leren kinderen over hun directe leefomgeving en de soorten die daar aanwezig zijn.
  • Zijn de kinderen de hele ochtend of middag actief buiten bezig, waarbij plezier en samenwerking centraal staat.

Ga aan de slag met jouw basisschooklas!

Basisschoolklassen kunnen onder begeleiding van onze ervaren vrijwilligers zelf ervaren hoe het is om bij te dragen aan het onderhoud van natuur in eigen omgeving. Dit jaar zijn er ruim 20 vrijwilligersgroepen die graag aan de slag gaan. Wil je weten of er bij jou in de buurt een groep aan de slag wil gaan met een basisschoolklas? Neem dan een kijkje op onze kaart en meld je klas aan!

Heb jij als vrijwilligersgroep interesse? 

Vinden jouw vrijwilligers het ook belangrijk om hun passie voor natuur te delen met kinderen, en hebben jullie locaties waar jullie samen aan de slag kunnen? Neem contact met ons op via dit contactformulier voor meer informatie.

Natuurwerkdag