Project Ontwikkeling drie nieuwe Klompenpaden

De komende jaren worden drie Klompenpaden in de gemeente Brummen gerealiseerd: Eerbeek, omgeving Hall en Voorstonden/​Cortenoever. Het zoekgebied van deze Klompenpaden ligt in de zogenaamde Groene Opgave Brummen (project Waardevol Brummen). 

In Eerbeek is het Klompenpad klaar: het Eertbeeckse Beekpad is een wandelroute van zestien kilometer door het mooie buitengebied van Eerbeek. In Hall hebben de dorpsraad Eerbeek-Hall, de gemeente Brummen, Routebureau Veluwe en SLG samen met bewoners en partijen in het gebied het Rondje Hall doorontwikkeld naar een Klompenpad: het Hallsekerkepad.

Opening Hallsekerkepad 2

Hallsekerkepad geopend

Op zaterdag 20 april 2024 is het Klompenpad Hallsekerkepad in Hall feestelijk geopend door wethouder Pouwel Inberg van de gemeente Brummen. Het Hallsekerkepad is een wandelroute van vijftien kilometer door het mooie buitengebied van Hall. De wandeling start bij de Ludgeruskerk in Hall en leidt de wandelaar over het oude landgoed Leusveld, door weilanden en langs typerende steilranden. De wandelaar kan ook op de route stappen bij uitspanning De Vroolijke Frans en kasteel De Engelenburg in Brummen. Er is een overstaproute naar het Eertbeeckse Beekpad en het Leuvenschepad. Het Hallsekerkepad is het 158ste Klompenpad en het derde Klompenpad in de gemeente Brummen.

De wandelroutes worden mede gefinancierd door de Provincie Gelderland, de gemeente Brummen, Waterschap Vallei en Veluwe en de Nationale Postcode Loterij. Het Leuvenschepad bij Leuvenheim is ook een Klompenpad in de gemeente Brummen. Zo ontstaat er een netwerk van Klompenpaden in de gemeente Brummen.