Project Ontwikkeling drie nieuwe Klompenpaden

Opening Hallsekerkepad

Zaterdag 20 april 2024 is de feestelijke opening van het Klompenpad Hallsekerkepad in Hall. Wethouder Pouwel Inberg van de gemeente Brummen en projectleider Dagmar Kroezen van SLG zullen het startpaneel onthullen in bijzijn van de vrijwilligers en de deelnemende grondeigenaren. De opening vindt plaats om 10.00 uur in dorpshuis De Wheme, Dorpsstraat 37 in Hall. Inloop vanaf 09.45 uur met koffie/​thee. Daarna volgt een korte wandeling over een deel van het Klompenpad. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Het Hallsekerkepad is een wandelroute van vijftien kilometer door het mooie buitengebied van Hall. De wandeling start bij de Ludgeruskerk in Hall en leidt de wandelaar over het oude landgoed Leusveld, door weilanden en langs typerende steilranden. De wandelaar kan ook op de route stappen bij uitspanning De Vroolijke Frans en kasteel De Engelenburg in Brummen. Er is een overstaproute naar het Eertbeeckse Beekpad en het Leuvenschepad. Het Hallsekerkepad is het 158ste Klompenpad en het derde Klompenpad in de gemeente Brummen.

Nieuwe Klompenpaden in gemeente Brummen

De komende jaren worden drie Klompenpaden in de gemeente Brummen gerealiseerd: Eerbeek, omgeving Hall en Voorstonden/​Cortenoever. Het zoekgebied van deze Klompenpaden ligt in de zogenaamde Groene Opgave Brummen (project Waardevol Brummen). In Eerbeek is het Klompenpad klaar: het Eertbeeckse Beekpad is een wandelroute van zestien kilometer door het mooie buitengebied van Eerbeek. In Hall willen de dorpsraad Eerbeek & Hall, de gemeente Brummen, Routebureau Veluwe & SLG samen met bewoners en partijen in het gebied het Rondje Hall doorontwikkelen naar een Klompenpad. Dit is nu gelukt met het Hallsekerkepad.

De wandelroutes worden mede gefinancierd door de Provincie Gelderland, de gemeente Brummen, Waterschap Vallei en Veluwe en de Nationale Postcode Loterij.

Het Leuvenschepad bij Leuvenheim is ook een Klompenpad in de gemeente Brummen. Zo ontstaat er een netwerk van Klompenpaden in de gemeente Brummen.