Project afgerond Opening Klompenpad Pannerdensche Waard

In Pannerden wordt op vrijdag 15 september 2023 het Pannerdensche Waardpad geopend. Wethouder Arthur Boone van de gemeente Zevenaar, oud-wethouder Jos Lamers van voormalige gemeente Rijnwaarden en projectleider Erik van Eek van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) zullen het startpaneel onthullen in bijzijn van de vrijwilligers en de deelnemende grondeigenaren. De opening vindt plaats om 15.00 uur bij Zaal De Dijk aan de Kerkstraat 6 in Pannerden. Mondharmonicaorkest De Liemers zorgt voor de muziek. Daarna volgt een korte wandeling over een deel van het Klompenpad. De wandeling wordt afgesloten met een toost.

Klompenpaden bron David van Haren Bron: David van Haren

Het Pannerdensche Waardpad is een wandelroute van twaalf kilometer door het mooie buitengebied van Pannerden. De wandeling start aan de parkeerplaats Groene Rivier Pannerden naast de Veerdam en leidt de wandelaar door de uiterwaarden, over oude dijken en schouwpaden waar grote landbouwpercelen en ruige natuurterreinen elkaar ontmoeten. Er zijn verschillende overstaproutes naar andere Klompenpaden, zoals het Husloapad, Kandiapad en Rijnstrangenpad. Het Pannerdensche Waardpad is het 152ste Klompenpad en het vijfde Klompenpad in de gemeente Zevenaar.

Vrijwilligers gezocht

Onder begeleiding van SLG hebben enthousiaste vrijwilligers de route ontwikkeld. Zij gaan ook maandelijks controleren of de route goed te vinden is en voldoende toegankelijk is. De initiatiefnemers van het Pannerdensche Waardpad zijn op zoek naar enkele vrijwilligers die hierbij willen helpen. Hiervoor kunnen geïnteresseerden vrijblijvend komen luisteren naar de startavond van het beheer op woensdag 27 september om 19.30 uur bij Gemaal Oude Rijn aan de Deukerdijk 42. Met medewerking van grondeigenaren, gemeente Zevenaar en andere partijen uit de streek is de route tot stand gekomen. 

Het Klompenpad is gefinancierd door Provincie Gelderland, gemeente Zevenaar en de Nationale Postcode Loterij.

Klompenpaden in de gemeente Zevenaar

Er zijn al vier Klompenpaden in de gemeente Zevenaar. Op de website van de Klompenpaden kun je meer informatie over de routes vinden.