Een Klompenpad is een cultuurhistorisch wandelpad. Zoveel mogelijk oude voetpaadjes zoals jaagpaden, kerkenpaden en schoolpaadjes worden met hulp van de bewoners opgespeurd en hersteld. Met het zichtbaar maken en herstellen van oude paden wordt een deel van de identiteit van het historische landschap hersteld.
In Woudhuis wordt zowel een Klompenpad als een Klompenpad Kids ontwikkeld. Een Klompenpad Kids is een korte route met extra speelaangelegenheid en opdrachtjes voor kinderen.
Op maandag 23 januari is de startavond voor twee nieuwe Klompenpaden in Woudhuis: een regulier Klompenpad en Klompenpad KIDS. De avond is bedoeld voor bewoners en geïnteresseerden die mee willen helpen met de ontwikkeling van deze paden en/of kennis hebben over educatie. De routes worden ontwikkeld onder begeleiding van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG). Je bent van harte welkom in Het Woldhuis 11 te Apeldoorn. De bijeenkomst start om 19.30 uur. Inloop met koffie en thee is vanaf 19.15 uur. Graag vooraf aanmelden via dit aanmeldformulier.
Hou je van wandelen en denk je graag mee over een wandelroute die het mooiste van Woudhuis laat zien?
Meld je dan aan!Buiten zijn in de natuur is belangrijk en gezond voor kinderen. Het stimuleert de motorische ontwikkeling, verbetert het concentratievermogen en gaat overgewicht tegen. Steeds meer kinderen groeien op in een stedelijke omgeving: de afstand tot de natuur neemt toe en kennis over de herkomst van voedsel neemt af. Melk’komt’ uit een pak, toch?Klompenpaden zijn in de basis al interessant voor gezinnen met kinderen. Struinen door de wei, klauteren over hekjes en lopen over boerenerven met jongvee zijn voorbeelden van natuurlijke speelaanleidingen. Een Klompenpad wordt voor kinderen nóg aantrekkelijker door de aanleg van een aantal uitdagende (risicoarme) speelaanleidingen die uitnodigen om te ontdekken, te verwonderen, te kijken, maar ook om‘gewoon’ te spelen. Aan de hand van opdrachten in een doe-boekje en weetjes in de app leren kinderen, maar ook hun (groot)ouders, en passant over natuur, landschap en cultuurhistorie.
In de gemeente Apeldoorn liggen al diverse Klompenpaden: