Project Opleiden en oprichten poelenwerkgroep Heumen

Ben jij een natuurliefhebber die geïnteresseerd is in poelen en wil je meer leren over hun onderhoud en aanleg? Dan heb je geluk! Deze zomer start er een poelencursus exclusief voor inwoners van de gemeente Heumen. Tijdens een reeks aan cursussen leert een adviseur van SLG je alles over het leven in en rondom het water en hoe je kwetsbare soorten als de kamsalamander kunt beschermen. Doe mee en ontdek hoe je de soortenrijkdom van jouw eigen of andermans poel kunt vergroten!

Op donderdag 31 augustus ben je van harte welkom bij de Natuurstichting Kadans, Hollestraat 42 te Nederasselt. Deelname is gratis. Je kunt je aanmelden via onderstaand formulier.

Flora en fauna van de poel

Poelen bieden een geschikte leefomgeving voor veel verschillende plant- en dierensoorten. Tijdens de eerste cursusavond vertellen we je graag meer over de soorten die in en om poelen leven. Het gaat niet alleen over amfibieën zoals kikkers en padden maar ook over libellen, vlinders, waterplanten als fonteinkruid en oeverplanten als egelskop.

Meld je aan voor de eerste cursusavond op 31 augustus

Op deze cursusavond is iedereen welkom die geïnteresseerd is in poelen, ook als je niet per se lid wilt worden van de werkgroep. Na afloop kun je beslissen of je het leuk vindt om de volledige cursus te volgen en uiteindelijk deel te worden van de poelenwerkgroep.

Aanmelden

Poelenwerkgroep Heumen

Na de eerste cursus volgen er nog een aantal theorie en praktijk momenten. Er is veel aandacht voor de aanleg van poelen en het ecologisch beheer ervan. Je leert dieren en planten herkennen om zo de kwaliteit van de poel te bepalen. We behandelen onderhoud in de praktijk uitgebreid, zo stellen we samen een werkplan op voor het beheer en stappen daarna met waadpak en schepnet de poelen van Heumen in.

Ons uiteindelijke doel is om een hechte poelenwerkgroep op te richten. Na hun opleiding van SLG trekt de poelenwerkgroep er zelfstandig op uit om poelen te inventariseren, eigenaren te adviseren over het onderhoud en met enige regelmaat poelen op te schonen.

Vragen? Neem contact op met Eward Timmermans via dit formulier.