Project Rietmolen in het Groen

Wil je meer weten over de geschiedenis van het erf en jouw erf mooier maken met streekeigen bomen en struiken? Wil je meer vogels en vlinders op je terrein? Dat kan! Doe mee met het project Rietmolen in het groen’. Graag nodigen we je uit voor de informatieavond op woensdag 7 december 2022 om 19.30 uur in de DAR aan de Pastoor C.M. van Everdingenstraat 66a te Rietmolen, inloop met koffie en thee vanaf 19:15. Je krijg informatie over je eigen landschap, hoort dan hoe je mee kunt doen aan het project en wat de spelregels’ zijn. Graag vooraf voor deze avond aanmelden. Ben je verhinderd maar heb je wel interesse om mee te doen aan dit project? Dan kun je je via dit formulier ook alvast aanmelden voor deelname aan het project.

Uitdeeldag

Groene karakter versterken

Afgelopen periode is in Rietmolen een actieve groep bewoners onder begeleiding van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) gestart met het project Levend Landschap Rietmolen. Tijdens bewonersavonden verzamelden zij ideeën om Rietmolen en het omringende landschap groener en mooier te maken. Eén van de ideeën is de aanplant van meer bomen en struiken in het landschap. Binnenkort start dus het beplantingsproject Rietmolen in het groen’.

Een erf dat goed aansluit op het landschap levert een belangrijke bijdrage aan de biodiversiteit. Het zorgt ervoor dat dieren zich in een gebied kunnen verplaatsen en voor voldoende voedsel en beschutting. Ook draagt het bij aan de streek eigen identiteit van de Achterhoek en Twente.

Beplantings- en biodiversiteitplan

Na inschrijving komt een adviseur van SLG kosteloos bij je langs. Samen met jou maakt de adviseur ter plekke een schets om het erf aantrekkelijker en biodiverser te maken. Ook ontvang je handige informatie met tips en inspiratie voor het beheer van het erf. De adviseur werkt de schets, of je eigen ideeën, uit tot een beplantings- of biodiversiteitsplan. Hiermee kun je jouw erf verfraaien met streekeigen beplanting, zoals solitaire bomen, elzenrijen, knotbomen, struweelhagen of een combinatie van mogelijkheden. Ook het inzaaien van bloemenranden en/​of aanschaf van nestkastjes behoren tot de mogelijkheden. Op deze manier past jouw terrein in het omliggende landschap. De gemeente stelt de beplanting voordelig beschikbaar.

adviseur

Dit project is een initiatief van de Gemeente Berkelland en SLG en wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland.

Meld je aan voor Rietmolen in het Groen

Meld je aan voor de infoavond op 7 december en/of gelijk voor het project.

Aanmelden