Project Vaassen in het Groen

Wil je jouw erf mooier maken met streekeigen bomen en struiken en meer vogels en vlinders op het terrein? Dat kan nu heel makkelijk! Doe mee met het project Vaassen in het Groen’. De gemeente Epe en SLG organiseerden hierover een inspiratieavond op maandag 10 juni in het kerkelijk centrum Het Anker van de Protestantse gemeente Dorpskerk aan de Torenstraat 6 in Vaassen. Aanmelden is helaas niet meer mogelijk, het maximum aantal deelnemers is bereikt.

Houtwal aanplanten bron SLG

Binnen de aanpak van Dorpen in het Groen werken we samen met de gemeente en inwoners aan een fraai landschap. Inwoners krijgen de mogelijkheid hun erven te verfraaien; het aanplanten van heggen, fruitbomen, bosjes en singels. Het gaat hierbij om beplanting die de grote landschappelijke structuren in Vaassen versterkt, zodat dieren, vogels en planten er hun leef- en voedselgebied van kunnen maken. In de gemeente Epe zijn eerder beplantingsprojecten georganiseerd waarvoor veel animo was, zoals Emst in het Groen.

Subsidie, advies en ondersteuning

Inwoners kunnen meehelpen om de biodiversiteit in het buitengebied van Vaassen te versterken. Om dit te realiseren is er een speciaal beplantingsproject voor inwoners van het buitengebied van Vaassen. Zij krijgen subsidie, advies en ondersteuning om op hun erf inheemse beplanting te plaatsen. Het gaat onder andere om knotwilgen, elzenrijen, struweelhagen en/​of hoogstambomen. De gemeente Epe en provincie Gelderland maken het project financieel mogelijk.

Biodiversiteitsplan ontwerp Bron: Voorbeeld van een landschapsplan

Van aanvraag tot aanplanten

Heb je belangstelling voor een advies? Een adviseur van SLG kijkt samen met jou naar de mogelijkheden van landschapselementen op je terrein. De adviseur kan je bezoeken om deze mogelijkheden te bekijken. Op basis van deze informatie ontvang je kosteloos een beplantingsplan. Daarin staan een schets van de inrichting, een lijst met mogelijke planten en een berekening van de financiële bijdrage. Na akkoord wordt de beplanting besteld. Op een gezamenlijke uitdeeldag wordt het plantmateriaal uitgedeeld.