Project afgerond Workshops maaibeheer en zomersnoei hoogstamfruitbomen

Heb jij hoogstamfruitbomen? Wil jij kruidenrijk grasland? Woon je in de gemeente Neder-Betuwe? In de gemeente Neder-Betuwe organiseren we twee workshops: Maaibeheer en Zomersnoei hoogstamfruitbomen. Op zaterdagochtend 17 juni vindt de workshop Zomersnoei hoogstamfruitbomen’ plaats. De workshop Maaibeheer van grasvegetaties (o.a. sinusbeheer)’ op woensdagmiddag 28 juni is helaas geannuleerd wegens te weinig belangstelling.
Aanbevolen wordt kleding te dragen passend bij de activiteiten en omstandigheden, zoals een lange broek en stevig schoeisel. SLG zorgt voor werkhandschoenen en gereedschap. Uiterlijk een week voorafgaand aan de activiteit ontvang je informatie over de locatie waar de workshop plaatsvindt. Wees er snel bij want er is plek voor een beperkt aantal deelnemers. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Workshop Zomersnoei hoogstamfruitbomen 17 juni 2023

Op zaterdagochtend 17 juni vindt de workshop Zomersnoei hoogstamfruitbomen’ plaats.
Het programma ziet er als volgt uit:
8.50 uur: Inloop
9.00 uur: Welkom en intro
Presentatie Zomersnoei hoogstamfruitbomen’, door Femke Wolthaus van SLG
Korte pauze (510 min)
10.0012.30 uur: Naar buiten voor toelichting in het veld. De mogelijkheid wordt geboden zelf ‑onder begeleiding- in de boomgaard aan het werk te gaan. Ook is er een toelichting over veilig werken.

Zomersnoei

Workshop Maaibeheer van grasvegetaties 28 juni 2023 (geannuleerd)

Op woensdagmiddag 28 juni vindt de workshop Maaibeheer van grasvegetaties (o.a. Sinusbeheer)’ plaats in de gemeente Neder-Betuwe.
Het programma ziet er als volgt uit:
16.00 uur: Welkom en intro
Presentatie Biodiversiteit door specifiek maaibeheer’, door Lotte Ballering van SLG.
17.0021.00 uur: Naar buiten voor toelichting in het veld. De mogelijkheid wordt geboden zelf onder begeleiding- aan de slag te gaan met een maaier of een zeis en een muizenruiter te bouwen. Ook is er een toelichting over veilig werken. SLG verzorgt een broodje met soep.

Vanwege te weinig belangstelling is deze workshop geannuleerd.

Maaien