Vrijwilligersgroep Patrijzentelgroep Maas en Waal gem Wijchen

De patrijzentelgroep zet zich in voor de patrijs door in het voorjaar tellingen te verrichten. Ze gaan meestal met z’n tweeën op pad en doen dag- en avondtellingen.

Resultaten:
In het voorjaar van 2018 zijn diverse vrijwilligers voor het eerst in de gemeente Wijchen op pad geweest om het aantal territoria patrijzen vast te stellen. In totaal werden er 31 territoria gevonden waarvan de meeste tussen Batenburg en Hernen.

In 2019-2022 zijn vrijwilligers wederom het aantal territoria patrijs gaan tellen. Het aantal territoria in de gemeente Wijchen is stabiel. De grootste aantallen bevinden zich tussen Batenburg en Hernen. Ook zitten er enkele paartjes rondom Niftrik en Balgoij. Enkele paartjes zitten er nog ten oosten van Bergharen.

Meedoen?
Samen met Stichting Landschapsbeheer Gelderland, Agrarische Natuurbeheervereniging Collectief Rivierland en de faunabeheerseenheid Batenburg hopen wij natuurliefhebbers de patrijs in Wijchen te behouden.

Wilt u meer informatie over Patrijzentelgroep gem. Wijchen en deelnemen aan hun activiteiten, dan kunt u per email contact opnemen met de coördinator.

Contactpersoon Jordy Houkes
Neem contact op Contact