Vrijwilligersgroep Renkumse Duizendknoopbrigade

De Renkumse Duizendknoopbrigade graaft in de zomer Japanse duizendknoop uit. Door wortels uit te graven, putten we de planten uit en voorkomen verspreiding. Lekker buiten werken, samen aan de slag en samen koffie drinken in de pauze kenmerken dit vrijwilligerswerk. De brigade werkt als groep op een vrijdagmorgen op verschillende locaties in de gemeente Renkum. Daarnaast werken veel leden van de brigade individueel in de eigen buurt zoals in de Beukenlaan in Renkum. In Heveadrop is een groep die regelmatig op dinsdagavond werkt en de duizendknopen daar al bijna heeft verwijderd.
De Japanse/Aziatische duizendknopen zijn exoten die voor overlast zorgen. Ze groeien zeer snel met een dicht bladerdek, waardoor andere planten verdwijnen. Algemene informatie over de bestrijding van de duizendknoop geeft Adviesbureau Probos. https://bestrijdingduizendknoop.nl/.
Des te meer mensen meehelpen hoe beter. Kom op inwoners meld je aan met een e-mail naar ons. (Zie boven.)
Meld een nieuwe vindplaats van duizendknoop met een mail aan renkumseduizendknoopbrigade@outlook.com. Geef in de mail de locatie zo nauwkeurig mogelijk aan. Bijvoorbeeld Ridder Robbertlaan tegenover nr 7.

Renkumse Duizendknoopbrigade
Contactpersoon Henny Tax
Neem contact op Contact