Vrijwilligersgroep Steenuilenwerkgroep Neder-Betuwe

De steenuilenwerkgroep Neder Betuwe is sinds 2021 actief na een opsplitsing van de Steenuilenwerkgroep Rivierenland. Wij zijn actief in Echteld, IJzendoorn, Ochten, een deel van Ommeren, Lienden en Kesteren.
We plaatsen en onderhouden steenuilennestkasten na inventarisatie(beeld en geluid), broed mogelijkheden en in overleg. Het monitoren van de steenuil en het onderhoud van de nestkasten gebeurt op twee momenten in het jaar. Eind april/begin mei gaan we op pad voor de voorjaarscontrole op aanwezigheid van de steenuil en eventueel broedsel. In overleg kunnen de jonge steenuilen worden geringd. Vanaf september gaan we de nestkasten schoonmaken, repareren en indien nodig vervangen.
De vrijwilligers van de steenuilenwerkgroep zijn actief in het geven van informatie en voorlichting over de steenuil en zijn leefgebied.
Verder onderhouden we contacten bij het verzoek voor een compensatie van een bedreigd leefgebied waar de steenuil aanwezig is, bij bijvoorbeeld verbouwingen, sloop, bomen kap en de dijkverzwaring.
Voor vragen neem gerust contact op. Bij voorkeur via de mail en of na 17 uur telefonisch.

Steenuilenwerkgroep Neder-Betuwe
Contactpersoon Diana van Dijk
Neem contact op Contact